Offshore

Netwerkbekabeling in de offshore

Bent u op zoek naar een betrouwbare specialist in netwerkbekabeling in de offshore industrie? Met CT-Groep haalt u een ervaren vakspecialist aan boord. Uw flexibele partner uit Capelle aan den IJssel levert maatwerk in het ontwerp, aanleg en renovatie van bekabelingsnetwerken op kraanschepen of ander offshore materieel.

Offshore automatiseringsoplossingen

De aanleg van een datanetwerk in de offshore vereist een speciale aanpak. Waterdichte en slagvaste netwerkaansluitingen die bestendig zijn tegen zout, olie en zuren zijn een must. Stalen zeewaardige kabelbinders (tyraps) voorkomen dat kabels bij een uitslaande brand los raken van de kabelladder. Afgeschermde bekabeling vermindert de kans op interferentie (data overspringen). Zo blijft uw kostbare informatie altijd en overal beschikbaar en wordt veiligheid gegarandeerd.

Aanvullende eisen en voorwaarden netwerksystemen

Het werken op ruwe zee stelt hoge en bijzondere eisen aan uw netwerksystemen. Netwerkkabels aan boord van schepen moeten veilig, betrouwbaar en bestand zijn tegen ruwe omgevingen. Hoge data snelheden, halogeenvrij, brandvertragend en sterke mechanisch eigenschappen liggen hieraan ten grondslag. Daarmee creëert u een betrouwbaar netwerk dat voldoet aan de voorschriften voor weerbestendigheid, elektromagnetische compatibiliteit en veiligheid.

  • keuzevrijheid en kwaliteit
  • ruime ervaring met bekabelingsprojecten op schepen

Bekabelingsprojecten in de offshore wereld

CT-Groep heeft ervaring met bekabelingsprojecten in de offshore wereld. De renovatie van het complete bekabelingsnetwerk aan boord van het diepwaterconstructieschip Balder is slechts een voorbeeld. Het totale project is met 16.500 manuren binnen een doorlooptijd van 16 weken gerealiseerd. Daarmee voldoet het nieuwe netwerk aan de nieuwste standaard CAT6a – low smoke zero halogen – en het Lloyds Register keurmerk.

CT-Groep denkt met u mee over aanvullende eisen aan netwerksystemen in de offshore. Maak een afspraak via: 31[0]180 593 774

Onze andere diensten