Nieuws

Vertrouwen

Vertrouwen

U wilt een modern data- en wifinetwerk waar u op kunt vertrouwen, en gaat ervan uit dat wij dit waarmaken. Dat vertrouwen werken we hard aan, duurzame relaties opbouwen doen we nu eenmaal graag. En we zien resultaat! De afgelopen tijd krijgen we veel projecten van klanten waar we al een lange relatie mee hebben:

• Voor Deloitte loopt het zoveelste project: in Arnhem zijn onze monteurs de MER (Main Equipment Room) aan het verplaatsen. Een belangrijke klus, want de MER is het kloppend hart van het datanetwerk.

• Met Visser Elektrotechniek werken we, na de eerder vermelde projecten in Den Haag en Rotterdam, aan een hoogwaardige glasvezelring in een nieuw distributiecentrum in Dordrecht.

• Ter verbetering van de wifi zijn onze ICT’ers bij een grote juridische dienstverlener in totaal 109 access points aan het vervangen in Rotterdam, Amsterdam, Breda en Eindhoven.

• Last but not least: bij een van onze kleinere trouwe klanten leveren en installeren we hun camerasysteem met toegangscontrole, inclusief het benodigde onderliggende netwerk. Ook maken we samen met een andere relatie het netwerk in een zorgcentrum, waaronder hun zusteroproepsysteem: erg belangrijk voor de ouderen die er wonen.

Lees Verder
Kunt u nog zonder een draadloos netwerk?

Kunt u nog zonder een draadloos netwerk?

…kopt onze wifi-brochure met als uitgangspunt: maatwerk. Want uw wensen staan voorop bij de inrichting of aanpassing van een wifi-omgeving. Lees er direct meer over, of ga naar diensten – wireless.

Zo zijn we bij drie locaties van de Gemeente Woerden bezig met de bekabeling van access points, vanwege de vernieuwing van hun WLAN. Een bekabeld netwerk in aanvulling op wireless blijft namelijk het meest stabiel en snelst.

Internationaal tintje

Een ambassade in Den Haag ging begin deze maand verhuizen, maar liep tegen een aantal obstakels aan waaronder een kleine taalbarrière. Ze klopten (weer) bij ons aan, en wij hebben hun zorgen weggenomen door de hosted telefonie, internetlijn, en wifi inclusief de beveiligde omgeving op ons te nemen. Nu kunnen ze weer zorgeloos verder werken op hun nieuwe adres!

Als u ook door de bomen het bos niet meer ziet vanwege bijvoorbeeld een verhuizing, bel of mail ons dan gerust en wij helpen u graag vooruit met advies en ondersteuning.

Lees Verder
Landelijke dekking

Landelijke dekking

Wij willen flexibel zijn naar u toe als klant. Dit uit zich onder andere in het feit dat we landelijk werken: daar waar ú ons nodig heeft:
Groningen, Maastricht, Amsterdam, …

…Nieuwegein, Nijmegen, Zierikzee, De Wieden, …
Eén klant, meerdere locaties. Elke locatie vraagt weer een andere aanpassing of uitbreiding van het netwerk. Daarin ‘bewegen we mee’ en zorgen ervoor dat ze per locatie weer prettig verder kunnen werken.

…Utrecht…
Een aanzienlijke kostenbesparing op je TL verlichting? Minder geld wegbrengen zag een grote vrachtvervoerder wel zitten, en gaf ons de opdracht 600 TL buizen te vervangen voor LED tubes. Naast lagere kosten, levert het ook winst op voor het milieu. Kortom, een investering in de toekomst!

…Rotterdam…
Samen met en via onze partner M. Visser Elektrotechniek zijn we volop bezig voor de Gemeente Rotterdam: 800 gecertificeerde Cat6 netwerkaansluitingen. Zo creëren we (digitale) ruimte voor de gemeente om hun vele dienstverleningsloketten (100+) op een andere, overzichtelijker wijze voor de burger in te kunnen delen.

…Antwerpen, Singapore, Rusland, Golf van Mexico…
Ja, ook hier zijn we geweest! Schroom dus niet als u ons over de grens nodig heeft.

Lees Verder
Historisch

Historisch

Werken in het Witte Huis aan de Oude Haven in Rotterdam, dát vinden wij heel bijzonder! Dit monumentale kantoorpand is gebouwd in 1897-’98 en was de eerste wolkenkrabber van de stad. Ook heeft het als een van de weinige gebouwen in Rotterdam de bombardementen van 1940 overleefd en staat daarmee op de brandgrens. Nu is een van de bedrijven in het Witte Huis flink aan het verbouwen, en zorgen wij ervoor dat zij geen omkijken hebben naar de bekabeling en wireless dekking, tegelijk met de installatie van KPN ÉÉN. Een uniek voorbeeld van het ‘gemak onder één dak’-principe dat wij een aantal weken terug al noemden.

Stay tuned

…want in het nieuwe jaar komen wij bij u terug met meer nieuws.

Voor nu wensen wij u namens directie en medewerkers van CT Groep fijne kerstdagen toe, en een goed en (zakelijk) gezond 2018!

Lees Verder
Paradepaardjes

Kent u New Babylon in Den Haag? Binnenkort opent een landelijke winkelketen daar hun flagshipstore. Naar eigen zeggen is dit hun ‘paradepaardje’, en de uitgebreide Cat6 U/UTP netwerkbekabeling moet daar helemaal bij aansluiten. Dus klopte een gedeelde relatie bij ons aan, tenslotte is een goede netwerkbekabeling óns paradepaardje. Alle (tentoongestelde) apparatuur moet gewoon werken. Punt.

Prefab

Prefabkabels, wat zijn dat? Dat zijn kabels die vooraf in de fabriek zijn afgemonteerd, en zo flinke tijdswinst opleveren op uw locatie. En tijd is geld. De monteur kan ze simpelweg ‘plug and play’ installeren, zowel glasvezel als koper. Vraag ons naar de mogelijkheden en voordeligste opties voor ú.

Wirwar

Een serverruimte met patchkasten die de definitie ‘rommelig’ eer aan doen. Herkenbaar? Voor de Gemeente Woerden in ieder geval wel in hun stadskantoor in Oudewater. Aan ons de eer alle kabels te ontwarren en de serverruimte om te toveren tot een overzichtelijk geheel waar elke draad netjes in het gelid ligt. En om beide locaties goed met elkaar te verbinden, maken we gelijk de radioverbinding in orde. Kunnen ze voorlopig weer vooruit.

‘Gemak onder één dak’

Het motto van KPN ÉÉN brengen we als Excellence Partner (samen met Mobicom) graag nog eens onder uw aandacht. Zoals vele klanten voor u, kunnen wij ook u veel werk uit handen nemen. En voor extra diensten zoals aanpassingen in uw bekabeling en/of wifi ben u gelijk binnen op het juiste adres. Welkom!

Lees Verder
Laat u even meenemen……

Laat u even meenemen……
…en stap eerst aan boord van een enorm deepwater construction vessel dat wereldwijd wordt ingezet voor allerlei bijzondere projecten. Bijvoorbeeld het leggen van pijpleidingen op grote diepte. Op het dek ziet u gelijk de enorme kranen van het schip. Kranen die uiteraard probleemloos moeten werken. Wellicht loopt u even rond, en komt u ineens onze monteurs tegen. Ze zijn druk bezig de aanleg van een redundante glasvezelbackbone infrastructuur af te ronden. Deze backbone moet ervoor zorgen dat de kranen, maar ook andere apparatuur, altijd ongestoord functioneren. Geweldig dat deze belangrijke klus aan ons is toevertrouwd!
…stap nu van boord en ga mee naar Kasteel Duivenvoorde. Een prachtig historisch gebouw met een lange geschiedenis. Wat is hier veel moois te zien en te beleven. Waar te beginnen? Tip: met hun nieuwe app, te downloaden via het nieuw aangelegde wifi glasvezelnetwerk speciaal voor bezoekers, en laat via de modernste mogelijkheden het verleden weer tot leven komen. We hebben de glasvezelverbinding aangelegd tussen het kasteel en het paviljoen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het bereik!
Glijbaan of wifi?
Het eerste dat in je opkomt bij een zwembad is waarschijnlijk de glijbaan, en niet het wifi netwerk. Maar om ervoor te zorgen dat men in het zwembad in Krimpen aan den IJssel minstens zo snel over het internet kan surfen als de snelheid waarmee je van hun glijbaan kunt glijden, gaan wij toch hun bestaande wifi netwerk even onder handen nemen. Onder deze herstelwerkzaamheden valt ook het camerasysteem, zodat u zich veilig weet en onbezorgd een frisse duik kunt nemen.
Herinnering
Let op! Als u nog gebruik maakt van ISDN: KPN stopt (gefaseerd) met deze dienst. Wees er op tijd bij en neem contact met ons op voor een beter alternatief.

Lees Verder
Lopende projecten

Offshore
In aanvulling op de informatie over onze offshore diensten elders op de website, willen we u graag wat vertellen over een specifiek glasvezelproject dat pas is opgestart: tijdens de onderhoudsperiode van het vessel de Thialf van Heerema (zie de foto onder het kopje ‘projecten’) werken wij aan de montage van een sleepring voor de kranen. De sleepring is voorzien van een prisma, en CT Groep is verantwoordelijk voor de montage en meting van het scheepsnetwerk. Daarnaast realiseren we er t/m eind mei en later dit jaar ook een redundante MER glasvezelbackbone infrastructuur. In toekomstige nieuwsberichten volgen vast updates over dit project!

Een greep uit de lopende werkzaamheden:
– Bij Deloitte mogen we regelmatig mooie projecten uitvoeren: in 15 vestigingen door heel Nederland leveren we nu nieuwe intercomzuilen, en de aanleg van nieuwe netwerkkabels naar de bestaande intercoms.
– Op kleinere schaal leveren en installeren we bij bijvoorbeeld een woonhuis diverse IP-camera’s in en om het betreffende huis.
– Naast bovengenoemd project voor Heerema, verzorgen we de levering van glasvezel-/koperkabels en IP67 netwerkproducten voor op de Tug.
– Vanwege een storing zijn we in een meelfabriek bezig met het vervangen van de pigtails van een 12V multimode kabel.
– Voor een bedrijf dat actief is op het gebied van hygiëne gaan we bij diverse vestigingen in Nederland aan de slag met het uitbreiden van de bestaande netwerkbekabeling.
– Ter herinnering: 17 februari heeft u kunnen lezen over ons project bij een internationale ontwikkelingsorganisatie in Den Haag. In vervolg daarop voeren wij na hun verhuizing nog wat aanpassingen/uitbreidingen uit aan hun netwerk en de verlichting.
– Mercedes-Benz dealer ROGAM heeft ons opdracht gegeven om hun drie locaties te voorzien van UPS en een noodstroominstallatie. Mooi vervolg op de renovatie van hun serverruimte vorig jaar!

KPN Excellence Partner
We zien een toename in de implementatie KPN ÉÉN-oplossingen: hosted telefonie, mobiele telefonie, internet en Office 365. Bent u hier ook in geïnteresseerd, of wilt u meer informatie? Vraag het ons!

Lees Verder
Highlights

Zoals beloofd in ons vorige nieuwsbericht een vervolg op de genoemde werkzaamheden in Gouda: inmiddels is het nieuwe CAT6 netwerk en de server omgeving opgeleverd. Deze omgeving omvat een totaaloplossing met Windows 2016 servers, een snellere internetlijn, Windows 10 werkstations en een professionele WiFi omgeving. Om te zorgen dat de klant tijdens het bouwen en migreren van de nieuwe netwerkomgeving geen last zou ondervinden van downtime, hebben we een tweede omgeving gecreëerd die zelfstandig náást de bestaande omgeving draait. Zo blijft de klant operationeel én realiseert hij een flinke kostenbesparing! Binnenkort gaat de klant volledig over naar de nieuwe omgeving.
Naast deze werkzaamheden realiseren wij er, in opdracht van onze partner Mobicom, een KPN ÉÉN hosted telefonie omgeving, met wederom zo weinig mogelijk downtime. Oftewel, het is onze zorg dat de klant telefonisch bereikbaar blijft. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

14e opdracht Gemiva

Via onze partner QSight IT hebben wij alweer onze 14e opdracht uitgevoerd voor zorginstelling Gemiva-SVG Groep: Cat6 bekabeling aanleggen voor de nieuwe WLAN omgeving. We hebben op de betreffende locaties ook de inmeting uitgevoerd op basis waarvan we de beste posities voor de beste WiFi dekking hebben bepaald. Vervolgens zijn we gestart met de bekabelingswerkzaamheden, waarna de opdracht inclusief nameting is opgeleverd. De klant ontvangt uiteraard een uitgebreide rapportage van onze in- en nameting.

Lees Verder
Lopende projecten

Als u dit nieuwsbericht leest op onze website, dan heeft u er hopelijk al verder rondgekeken en wellicht ook de foto’s gezien van een aantal van onze medewerkers. Ons motto is ‘Persoonlijk gerealiseerd’, en daarom laten wij u via de foto’s graag ons gezicht zien. Wanneer u contact met ons opneemt, is de kans groot dat u een van deze personen te horen of lezen krijgt.
In februari hebben wij met u gedeeld welke projecten er op dat moment zoal liepen: het aanleggen van een Cat6 netwerk in Den Haag en de samenwerking met E. Labots Totaalinstallaties bij Crocs. De afgelopen weken is er hard doorgewerkt door onze monteurs, en hebben we deze projecten naar volle tevredenheid van de klant nu (bijna) afgerond!
In het kader van bijzondere werklocaties: laatst zijn we begonnen met het aanleggen van glasvezelverbindingen in een kasteel. Hierbij is het de bedoeling dat dit kasteel en het bijbehorend paviljoen met elkaar verbonden zullen zijn.
We blijven nog even bij de glasvezel, want op het terrein van een recycling bedrijf in Dordrecht zijn we bezig met uitbreiding van de bestaande glasvezelring. Wat leuk is: deze bestaande verbindingen hebben wij een paar jaar geleden al voor hen mogen aanleggen!
Ten slotte, onze IT-ers zijn de laatste tijd regelmatig in Gouda te vinden: voor een nieuwe klant zijn ze een geheel nieuwe serveromgeving aan het uitrollen. Dit verloopt in fases, en momenteel loopt de testfase met hopelijk positieve resultaten. Daarnaast verzorgen wij de levering en installatie van de hosted telefonie omgeving, een nieuw U/UTP netwerk en een nieuwe serverruimte met koeling. Een flinke klus! Kortom, wordt vervolgd…

Lees Verder
Officieel KPN Excellence Partner

CT Groep is nu officieel KPN Excellence Partner

Ons dienstenpakket is uitgebreid: sinds 1 januari 2017 zijn wij KPN Excellence Business Partner! Maar wat houdt dat eigenlijk in? In samenwerking met onze partner Mobicom B.V. mogen wij de KPN ÉÉN oplossing aanbieden. Erg handig voor u, want zo kunt al uw diensten onder één dak samenbrengen: mobiel, telefonie, internet en cloud oplossingen. En bent u al een bestaande KPN-klant maar wilt u KPN ÉÉN, dan migreren wij uw huidige diensten gewoon. Vragen? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Waar zijn we momenteel zoal mee bezig?
– Voor een internationale ontwikkelingsorganisatie in Den Haag werken we aan een gecertificeerd Cat6 netwerk en de aanleg van een 230v installatie plus de verlichting.
– Bij Deloitte in Zwolle zijn onze monteurs volop bezig met het aanleggen van een Systimax Cat6 netwerk, en een glasvezelnetwerk ten behoeve van de audio-/video-installatie.
– CT Groep en E. Labots Totaalinstallaties werken regelmatig samen, en recentelijk zijn we met technische werkzaamheden bij een warehouse van Crocs gestart. Gezamenlijk vervangen we de verlichting en passen we de lichtschakelingen aan. Na deze aanpassingen zal het stroomverbruik aanzienlijk afnemen!

Lees Verder