Wifi problemen op kantoor
Quick Tips

5 eenvoudige tips om de wifi op kantoor te verbeteren

Heeft u op kantoor vaak last van een haperende of trage wifi verbinding, bijvoorbeeld tijdens een belangrijke call? Een slechte wifi verbinding is meestal een van de grootste ergernissen van werknemers op kantoor. Een stabiele en snelle wifi verbinding op kantoor is tegenwoordig echt een must! Bij CT-groep begrijpen we dit maar al te goed! Daarom delen we in deze blog 5 eenvoudige tips om de wifi verbinding op kantoor te verbeteren en versterken.

Tip 1: Plaats de router op een tactische plek

Is het wifi-signaal erg zwak of kunt u helemaal geen wifi-signaal vinden? Grote kans dat de wifi router op een verkeerde plek staat. Een wifi router heeft veel ruimte nodig om straling naar apparaten te zenden. Het is daarom belangrijk om de router op een open en centrale plek te zetten. Bijvoorbeeld in het midden van een ruimte. Daarnaast is het belangrijk dat er niet te veel andere elektrische apparaten, bijvoorbeeld een printer, in de buurt van de router staan. Deze elektrische apparaten kunnen namelijk de straling van de router verstoren. Plaats de router dus op een tactische plek in het kantoor!

Tip 2: Test de wifi router

Wist u dat u heel eenvoudig zelf kunt testen of uw wifi router goed werkt? Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een laptop, tablet of een mobiele telefoon. Via een van deze apparaten kunt u een snelheidstest uitvoeren. Via internet kunt u verschillende sites vinden die een gratis snelheidstest aanbieden. Met deze test meet u dus de snelheid van uw wifi verbinding. Is de uitslag van de test dat uw draadloos internet traag is? Grote kans dat de trage wifi verbinding wordt veroorzaakt door de router. Om dit op te lossen kunt u ervoor kiezen om de router opnieuw op te starten. Dit kunt u eenvoudig zelf doen door de stekker van de router uit het stopcontact te halen. Na 30 seconden kunt u de stekker weer in het stopcontact steken.

Tip 3: Verander het wifi-wachtwoord

Deze tip klinkt erg simpel, maar kan echt een groot verschil maken! Veel bedrijven delen vaak het wifi-wachtwoord met bezoekers. Uw wifinetwerk kan overbelast raken wanneer er teveel mensen op zitten. Een kenmerk van een overbelast wifinetwerk is dat de wifi verbinding vaak erg traag wordt. U kunt dit probleem eenvoudig zelf oplossen door het wifi wachtwoord te veranderen. Op deze manier moet iedereen die gebruik wil maken van uw netwerk opnieuw een wachtwoord invullen. Zo heeft u controle over de hoeveelheid gebruikers. Het is in het algemeen een goed idee om het wifiwachtwoord regelmatig te veranderen voor de beveiliging van uw netwerk. Op deze manier houdt u namelijk privacygevoelige informatie van het bedrijf veilig.

Tip 4: Kies een ander wifi-kanaal

Heeft u meerdere routers op kantoor? Meerdere routers kunnen een soort van onzichtbare file van straling creëren. Om dit te voorkomen, kunt u een ander kanaal kiezen. Het veranderen van wifi-kanaal is een snelle en eenvoudige manier om de wifi verbinding te verbeteren. U verandert van wifi-kanaal door de router te herstarten en vervolgens een ander kanaal te kiezen, bijvoorbeeld 1, 6 of 11. Deze kanalen overlappen elkaar niet en zijn hiermee het minst storingsgevoelig.

Tip 5: Installeer access points

Heeft u een grote kantoorruimte en wilt u graag overal een optimale wifi verbinding? Installeer dan door het gehele kantoor verschillende access points. Een access point is simpelweg een tweede router waarmee u draadloos kunt verbinden. Het access point krijgt van de router een supersnelle wifi verbinding. Deze wordt vervolgens draadloos doorgestuurd naar plekken in uw kantoor waar de router niet kan komen. Door access points te instaleren vergroot u dus de kans op goed internet op kantoor.

CT-groep staat voor u klaar!

Heeft u alles geprobeerd, maar nog steeds last van een slechte wifi verbinding? Wij helpen u graag verder met onze zakelijke wifi oplossingen voor bedrijven. U krijgt van ons altijd een vrijblijvende inventarisatie van uw situatie. Zo kunnen we u advies op maat aanbieden over bestaande en/of nieuwe zakelijke wifi netwerken. Onze medewerkers staan voor u klaar. Ook in het weekend of in de avonduren! Bel naar +31 (0)180 593 774 of stuur een e-mail.