wifi netwerk scholen
Onderwijs

Een optimaal wifi-netwerk op school met deze handige tips!

Op veel basisscholen is het gebruik van digitale schoolborden en tablets tegenwoordig heel normaal. Hoe zorgt u ervoor dat iedereen continu toegang heeft tot internet met een goed wifi-bereik? Met deze handige checklist en tips ‘wifi voor basisscholen’ kunt u veelvoorkomende problemen met wifi achterhalen en oplossen.

Slecht bereik met wifi op school

Veel scholen zijn gehuisvest in oude panden. Door de dikke muren is het wifi-signaal vaak zwakker. Zorg ervoor dat de bekabeling op de juiste manier is aangelegd en dat er voldoende access points zijn. Gemiddeld dekt een access point ongeveer 30 meter. Dit verschilt per situatie. Daarom is het belangrijk om een exacte meting uit te voeren.

Matige capaciteit

Steeds meer leraren en leerlingen maken gebruik van het internet op school vanaf een telefoon, tablet, laptop of digitaal schoolbord. Dit vraagt veel capaciteit van een wifi-netwerk. Zorg dus voor voldoende capaciteit op piekmomenten.

Speedtest of signaaltest

Heeft u last van een traag wifi-netwerk of een zwak wifi-signaal? Met een speedtest of signaaltest kunt u de snelheid en signaalsterkte van uw wifi zien. Een slechte verbinding kan te maken hebben met een verouderd netwerk, slechte netwerkbekabeling, onvoldoende access points of apparaten die uw signaal verslechteren.

Access points op centrale locaties

Waar zijn de access points binnen uw school geplaatst? Voor een optimaal wifi-bereik is het van belang dat de access points op centrale plekken hangen. Denk bijvoorbeeld aan open ruimtes zoals de gangpaden en kantine.

Te veel access points

Naast het goed plaatsen van de access points, is het ook belangrijk dat u niet te veel access points op een locatie plaatst. Als er te veel apparaten zijn die een signaal uitzenden, weet de ontvanger niet welk signaal opgepikt moet worden. Met als gevolg een slecht wifi-signaal.

Twijfelt u nog steeds of uw wifi-netwerk optimaal is?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend (telefonisch) adviesgesprek. Onze specialisten kijken graag mee om de verbinding het internet op school voor u te optimaliseren.